| I. | II. | III. | IV. | V. | VI. | VIl. | Vlll. | lX. | X. |
| XI. | XII. | XIII. | XIV. | XV. | XVI. | XVII. | XVIII. | XIX. | XX. |
92 lúgosító élelmiszer szív- és cukorbetegség ellen
A megfelelő pH érték nélkülözhetetlen az egészséghez. Ha megszeretnénk őrizni szervezetünk egészséges működését, a pH értéknek 7.4 körül kell lennie, ami a lúgos tartományba esik.
Az iparosodás a szén-dioxid lerakódás növekedéséhez vezetett, az óceánok pH szintje ennek hatására 8.2-ről 8.1-re csökkent, ami negatív hatással van a tengeri életre. A talaj pH értéke meghatározza az ásványi anyag tartalmát a benne termő élelmiszereknek. A lúgosító étrend azokon a tápanyagokon alapul, melyeket a természetes élelmiszerekben és a zöldségekben találunk. Ez a fajta diéta rendkívül hatékony. Éppen ezért most bemutatunk egy listát, hogy a rajta szereplő élelmiszereket te is beilleszthesd a mindennapos étrendedbe!
Lenmag
A lenmag gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és erősen lúgosít. Tovább sok E-vitamint és rostot tartalmaz.
Extra szűz olíva olaj
Tele van E-vitaminnnal és egyszeresen telítetlen zsírsavakkal. Bármilyen diétába beleillik.
Bogyós gyümölcsök
Antioxidánsokat és rostokat tartalmaznak, melyek a legegészségesebb gyümölcsökké teszik őket.
Dinnye
A dinnye nagyszerűen hidratálja a testet és méregtelenítő az emésztőrendszert a benne nagy mennyiségben megtalálható rostoknak és víznek köszönhetően. Emellett intenzíven lúgosít is.
Mangold
Antibakteriális, antivirális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Kitűnő lúgosító.
Egyéb élelmiszerek, melyek beleillenek a lúgosító étrendbe:
Lúgosító zöldségek:
szareptai mustár
hagyma
gomba
paradicsom
répafélék
burgonyafélék
karfiol
cékla
paszternák (magas a glikémiás indexe)
fejes káposzta
zeller
édesburgonya
zsázsa
sárgarépa
brokkoli
lucerna
búzafű
tök
paprika
vadon növő zöldek
árpafű
borsó
retek
svéd karórépa
tengeri növények
pitypang
ehető virágok
padlizsán
erjesztett zöldségek
fokhagyma
zöldbab
zöldborsó
mangold zöldje
chlorella
kelkáposzta
uborka
spenót
spirulina
hajtások
alka
Lúgosító gyümölcsök:
mandarin
paradicsom
trópusi gyümölcsök
umeboshi szilva
görögdinnye
datolya szárítva
füge szárítva
szőlő
grapefruit
sárgadinnye
citrom
lime
alma
sárgabarack
avokádó
banán (magas a glikémiás indexe)
kantalup dinnye
meggy
friss kókusz
narancs
őszibarack
körte
ananász
rebarbara
Lúgosító fehérjék:
tempeh
tofu
mandula
köles
gesztenye
Lúgosító fűszerek:
tengeri só
miso
tamari
valamennyi zöldfűszer
mustár
gyömbér
fahéj
curry
chili paprika
Egyéb lúgosítók:
ásványvíz
almaecet
zöldséglevek
friss gyümölcslevek
melasz
probiotikus kultúrák
virágpor
A gerinc fájdalom okai: melyik szervvel van a probléma?
Tapasztaltunk már olyat, hogy a gerinc egy bizonyos pontjának megnyomása egy teljesen más testrészre is kisugárzott és ott is fájdalom lépett fel? Ez azért van, mert gerincünk minden egyes pontja egy bizonyos szerünkkel van összeköttetésben, így a fájdalom nem biztos, hogy a gerinctől ered!
A gerinc fájdalom 70%-a nem közvetlenül onnan ered. Ahogyan más testrészeink, így a gerincünk is összeköttetésben van a testünkkel és a szerveinkkel és sokszor a háton érzett fájdalom csupán egy figyelmeztető jelzésként szolgál.
Valahányszor fájdalmat tapasztalunk a gerincünkben, próbáljuk konkrétan megkeresni azt a pontot, ahonnan a fájdalom ered és az ábra segítségével találjuk meg a probléma fő forrását.
Bizonyos országokban és kultúrákban így gyógyítanak számos betegséget, ezért is végeznek bizonyos helyeken a gerincen gyógyító, terápiás kezeléseket. Fontos tudni azt, hogy a gerincfájdalom nem konkrétan a gerinc területén jelentkezhet, a gyomor, a comb és a csípő tájékára is kihatással lehet. Ezért hangsúlyozzák a szakemberek és a természetgyógyászok azt, hogy semmilyen fájdalmat, amit a test jelez, nem szabad figyelmen kívül hagyni, meg kell találni minél hamarabb a fő okát.
Mindez természetesen nem akarja azt jelenti, hogy a gerinc pontjainak fájása csakis belső eredetű lehet, hiszen számos életmódbeli, mozgásszervi vagy egyéb dolog is befolyásolhatja.
A FÁRADTSÁG, A BETEGSÉGEK JELZIK, HOGY TELÍTŐDÖTT A NYIROKRENDSZER! HOGYAN TISZTÍTHATOD MEG?
A híres természetgyógyász – Valeriu Popa szerint a nyirokrendszer megtisztításával méregteleníthetjük az összes szervet. A nyirokrendszer behálózza a testet, úgy kell elképzelni, mint egy mini csatornarendszert. Nagy feladatot lát el a szervezetben, ugyanis a méreganyagokat szűri ki és szállítja a vérből, a veséből. A baktériumokat, az elhalt hámsejteket és a méreganyagokat is kiszűri.
Az ételeteket amiket elfogyasztunk, a szervezet feldolgozza és minden szervhez eljuttatja azt az alapanyagot, amire szüksége van, azonban a fel nem használt anyagoknak távozniuk kell. A rendszeres méregtelenítés fontos, különben a szervezetben felhalmozódnak a toxinok és emiatt betegségek léphetnek fel. Ha nem figyelünk oda rá, a nyirokcsomókban felhalmozódnak a toxinok, ettől pedig az immundrendszer gyengébbé válik.
Kinek kell méregtelenítenie a nyirokrendszerét?
Mindenkinek szüksége van a nyirokrendszer megtisztítására, hogy megszabadulhasson az évek alatt felhalmozódott salakanyagoktól. A méregtelenítés folyamán minden szervünket tisztíthatjuk. A nyirokrendszer működése lassulhat a túl sok tejterméktől, a dohányzástól, az alkoholfogyasztástól, a gyógyszerektől, de akár vírusoktól és betegségektől is.
• A szervezet nem képes felvenni a harcot a betegségekkel szemben.
• Fáradtság, ami nem múlik el az alvástól és a pihenéstől.
• A nyirokmirigy duzzanata (ez súlyos betegségre is utalhat!)
• Túl erős verejtékezés.
• Allergia
• A vérkeringési zavarok.
• Bőrviszketés
A nyirokrendszer méregtelenítése természetesen:
Beöntés
Teát kell készíteni 2 liter vízből és 4 teáskanál zsurlóból, ezzel reggel és este beöntést kell végezni. A méregtelenítés 3 napon át tart. Be kell tartani a szigorú szabályokat, ez idő alatt nem lehet ételt fogyasztani, csak folyadékot inni. Minden nap meg kell inni 2 liter vizet, 1 liter frissen facsart grapefruit levet, 1 pohár frissen facsart citrom és narancslevet és legalább néhány bögrényit a teából is.
Áfonyalé
Az áfonyalé tisztítja a nyirokrendszert, a veséket és segít eltávolítani a toxinokat. Az áfonya az egyik legjobb antioxidáns forrás, így nem csak tisztítja a szervezetet, de jó hatással is van rá. A C vitamin tartalma is magas, így vitaminforrásnak is remek. Minél több frissen facsart áfonyalevet érdemes fogyasztani.
Méregtelenítő tea:
• 2 rész körömvirág
• 2 rész ragadós galaj
• 2 rész ökörfakóró
A szárított gyógynövényeket bioboltokban lehet beszerezni. A gyógynövényeket egy edénybe tesszük és öntünk rájuk egy bögre hideg vizet. Alacsony hőfokon főzzük félórán át. Naponta 2-3 bögrényit kell inni belőle, heteken át. A körömvirág méregteleníti a nyirokrendszert és segít a bőr gyulladásos folyamatainak gyógyulásában. A ragadós galaj segít a nyirokcsomó méregtelenítésében, csökkenti a gyulladásokat és jó hatással van a szervekre, tisztítja a vért. Az ökörfakóró hozzájárul, hogy a duzzadt nyirokcsomók, kitisztuljanak.
Hasznos volt? akkor ne felejtsd el megosztani!
| I. | II. | III. | IV. | V. | VI. | VIl. | Vlll. | lX. | X. |
| XI. | XII. | XIII. | XIV. | XV. | XVI. | XVII. | XVIII. | XIX. | XX. |
|